Kantoor op wielen

Wat begon als een simpele wens om wel te kamperen, maar dan op een voor mij fijne manier, groeit langzaam uit naar iets groters. Sinds het kopen van onze ultracoole Volkswagen T3 uit 1984, verandert mijn wens steeds meer in een droom. Want de potentie van zo’n busje is enorm.

Alles zit erin:

  • Bank… check!
  • Tafel… check!
  • Stroom… check!
  • Koffie… check!

En met zelfs een chemisch toilet mee, begint het toch al aardig als een privé kantoor te klinken.

Beeld je het volgende eens in: de bus geparkeerd ergens aan een watertje of bosrand. Schuifdeur open, laptop op tafel of op schoot. Kop koffie bij de hand. Klinkt als vakantie toch? Of als een heel erg fijne werkplek. Een soort digital nomad, maar dan gewoon ergens in de buurt (of in ieder geval Nederland) met als vaste basis ons huis. Met jonge kinderen in het spel kan ik natuurlijk niet het leven van een hard core digital nomad leven: werken onder een palmboom, nadat je wat zeeschildpadden tijdens een rondje snorkelen bent tegen gekomen. Maar een digital nomad is toch gewoon iemand die locatie-onafhankelijk werkt? Het meeste werk dat ik doe is online. Met een laptop en internetverbinding ben ik er dus al. Daar is geen ‘echt kantoor’ voor nodig.

Ik kom steeds meer verhalen van mensen tegen die hun leven op een andere manier willen inrichten. En de technologie maakt enorme sprongen waardoor locatie onafhankelijk werken voor verschillende beroepsgroepen ook steeds beter te doen wordt. Die verhalen bieden perspectief. Natuurlijk is het allemaal niet zo eenvoudig en zijn de foto’s die je op social media van digital nomads tegenkomt de meest rooskleurige weergave van de werkelijkheid, maar toch… Ik wil het ook, al is het op bescheiden schaal. En de bus maakt het zo veel eenvoudiger.

Schroevendraaier doet dienst als pook…

Op dit moment is de bus in onderhoud en worden er een aantal belangrijke reparaties uitgevoerd, zodat ze weer voor twee jaar door de APK komt. In de tussentijd werk ik daarom vanuit huis. Gewoon aan de eettafel. Maar ik kan niet wachten om er weer met mijn kantoor op wielen erop uit te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *